Verkkotunnusten hinta vaihtelee aina verkkotunnuksen ja ylätason verkkotunnuksen haluttavuuden mukaan. Verkkotunnuksien kysynnän yleensä määrää se, kuinka ymmärrettävissä verkkotunnuksen muodostava kirjainyhdistelmä on. Esimerkiksi verkkotunnus dkjsfdkjf.com maksaa verkkosivustolla NameCheap ainoastaan 9.36€/vuosi, kun taas esimerkiksi ymmärrettävissä oleva verkkotunnus imakecake.com kustantaa samalla sivustolla 2,446.08€, jonka jälkeen vuosittainen maksu on 9,36€.

Verkkotunnuksen arvoon ei kuitenkaan vaikuta ainoastaan itse verkkotunnus, vaan ylätason verkkotunnuksella on myös suuri merkitys. Yleisimpiä ylätason verkkotunnuksia ovat esimerkiksi .com, .net ja .org, mitkä usein ovat myös arvokkaita. Edullisempia ylätason verkkotunnuksia voivat olla esimerkiksi .io, .live ja .co. Verrattuna verkkotunnukseen imakecake.com, imakecake.co on paljon edullisempi, ainoastaan 7,47€, jonka jälkeen vuosittain 20.44€. Tiedot perustuvat kuitenkin tilanteeseen kesäkuussa 2018 ja hinnat voivat muuttua hyvinkin nopeasti yleisten suuntausten ja trendien mukaan.

Kalleimmatkaan verkkotunnukset eivät välttämättä näytä ulospäin kovin erilaisilta verrattuna halvempiin ja usein jopa luovempiin ratkaisuihin. Tämä johtuu ehkä juuri siitä, että kyseiset verkkotunnukset ja sivut niiden takana ovat todella tunnettuja ja käyttäjät ovat jo nähneet niitä kaikkialla. Sivut ovat helppo muistaa ja ne otetaan tietyllä tavalla jo itsestäänselvyyksinä, niihin luotetaan. Tämä osaltaan voi myös selittää verkkotunnuksen korkean hinnan. Kun verkkotunnuksella on paljon hyvänkaltaista historiaa verkossa, se on arvokkaampi, kuin verkkotunnus, jolla ei ole vielä ollenkaan historiaa tai huono maine. Kun verkkotunnuksella on paljon historiaa verkossa, hakukoneet löytävät sen paremmin ja ehdottavat sitä useammin käyttäjille, mikä vaikuttaa suuresti tunnuksen arvoon.

Verkkotunnus on myös parempi, mitä monipuolisemmin sitä voi käyttää ja usein myös, mitä yksinkertaisempi se on. Verkkotunnus edustaa esimerkiksi sen takana toimivaa yritystä monessa yhteydessä: se näkyy yrityksen sähköpostiosoitteessa ja käyntikorteissa ja määrittää usein yrityksen nimen. Juuri tämän takia valinta kannattaa tehdä harkiten ja usein juuri näistä yksinkertaisista verkkotunnuksista joutuu maksamaan enemmän, mutta se voi hyvinkin olla sen arvoista.

Myös ylätason verkkotunnukset vaikuttavat suuresti verkkotunnuksen arvoon. Tietyt ylätason verkkotunnukset ovat enemmän vakiintuneita ja herättävät käyttäjissä enemmän luottamusta, mikä lisää arvoa. On kuitenkin myös uusia ylätason verkkotunnuksia, jotka ovat uutuudestaan huolimatta arvokkaita, esimerkiksi .casino ylätason verkkotunnus.